Hoe bouw je jouw LinkedIn profiel op
HomeBlogHoe bouw je jouw LinkedIn profiel op

Hoe bouw je jouw LinkedIn profiel op

Solliciteren met een LinkedIn-profiel in plaats van een cv behoort steeds vaker tot de mogelijkheden. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat jouw profiel op orde is. Wij geven een aantal tips.

Tip 1: Wat zet ik op mijn profiel?

Het lijkt voor de hand te liggen, maar het gaat toch nog regelmatig fout. Gebruik een professionele foto van jezelf. Dus geen foto van de wintersport vakantie met een biertje in je hand of van je nieuwe bikini. Je hoeft geen fotograaf in te huren voor een goede foto, maar een eenvoudige foto met je gezicht en schouders, waarbij je nette kleding draagt, is al voldoende.

Tip 2: Vergroot je vindbaarheid

Wanneer je een profiel aanmaakt op LinkedIn vergroot je je vindbaarheid op Google. Steeds vaker hunten recruiters via LinkedIn naar kandidaten met schaarse profielen. Geef dus duidelijk in je profielomschrijving aan wat jouw kwaliteiten zijn en of je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Je kunt je vindbaarheid verder vergroten door in je beschrijving de juiste zoekwoorden te gebruiken. Als je bijvoorbeeld driemaal het woord ‘consultant’ opneemt in je taak/functie omschrijving heb je meer kans om door een recruiter gevonden te worden wanneer dit zoekwoord wordt ingetikt.

Tip 3: Het is geen cv

Gebruik LinkedIn niet als een opsomming van in het verleden vervulde functies, baantjes et cetera, zoals bij een cv. Laat ook duidelijk merken waar jij naar toe zou willen en wat je kwaliteiten zijn. Jouw profiel moet jouw ambities uitstralen. Probeer zaken op te schrijven, bedrijven te volgen en connecties te maken die bijdragen aan jouw ambities.

Tip 4: Vermeld contactgegevens

Recruiters/werkgevers zijn soms op zoek naar een snelle manier om contact met je te leggen. Als ze je snel willen spreken en ze moeten je eerst als connectie uitnodigen, duurt het vaak een dag en kan je kans al voorbij zijn. Zorg dus dat er altijd een e-mail adres of telefoonnummer op je pagina te vinden is. Plaats als laatste tip een URL naar je LinkedIn-profiel op je pagina. Dit klinkt raar, maar als je een gepersonaliseerde URL op je account plaatst, kan iemand op jouw openbare profiel terechtkomen. Zo kan een recruiter je gegevens inzien, zonder een connectie met je te hebben. Het geeft bovendien een extra steuntje in de rug voor je vindbaarheid in Google.

Je doet dit als volgt: je klikt bij je URL, onderaan je gegevens, de edit modus aan. Hierna vink je bij customize public profile aan wat je openbaar wilt hebben en vul je bij ‘Your public profile URL’ jouw webadres in. Als je dit webadres op je eigen pagina zet, kan iemand die géén connectie van je is toch jouw gegevens zien via je openbare profiel.

Optimaliseer jouw LinkedIn profiel en vind een stage of startersfunctie

In deze blog hebben we je voorbereid om te gaan solliciteren door je LinkedIn profiel te optimaliseren. De basis is gelegd. Door je profiel open te stellen en transparant te communiceren wie jij bent, wat je kwaliteiten zijn en wat je zoekt, weten recruiters je niet alleen beter te vinden, maar maak je ook nog eens een betere indruk op hen. Heb jij jouw profiel verbeterd, lees dan onze blog waarin we je met concrete tips helpen om online netwerken te gebruiken voor het vinden van je stage of eerste baan.

social media