Recruitment via Social Media: Een Overzicht
HomeBlogRecruitment via Social Media: Een Overzicht

Recruitment via Social Media: Een Overzicht

Recruitment via social media is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen en is daarom een belangrijk onderdeel van jouw recruitment marketing geworden. Omdat social media vele miljoenen gebruikers telt binnen Nederland, is bijna elke potentiele kandidaat wel te vinden op platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en TikTok. Daar moet je als bedrijf op inspelen. In deze blog vertellen we je meer over recruitment via social media.

 

De Voordelen van Social Media Recruitment

Social media biedt jou als organisatie wereldwijd toegang tot een diverse pool van potentiële kandidaten. Door het delen van content en het plaatsen van advertenties en vacatures in combinatie met geavanceerde targetingopties, kan jij elke kandidaat bereiken met de boodschap die jij over wil brengen. Voor veel organisaties is social media dan ook het belangrijkste kanaal om (jong) talent te werven.

Recruitment via social media biedt meer voordelen dan alleen toegang tot een grote pool kandidaten en de mogelijkheid tot het plaatsen van content en advertenties. Via social media is het voor jou als organisatie makkelijker om contact te onderhouden met kandidaten. Men heeft de mogelijkheid om direct te reageren en zo gelijk het gesprek aan te gaan, wat zorgt voor snelle communicatie.

Daarnaast biedt social media een ideale mogelijkheid om jouw employer brand te versterken. Door regelmatig content te delen over, bijvoorbeeld, de bedrijfscultuur, prestaties en werknemerservaringen zal de aantrekkingskracht op (jong) talent vergroot worden.

 

Welke Kanalen zijn er?

Er zijn veel social mediakanalen waar jij als bedrijf actief op kan zijn met recruitment, zoals:

  1. LinkedIn: Dit is wereldwijd het belangrijkste professionele online netwerk. LinkedIn is ideaal voor werving op alle niveaus en in verschillende sectoren. Het biedt functies zoals vacatureplaatsingen, recruiter-tools en de mogelijkheid om een bedrijfspagina te hebben. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om te adverteren. Lees hier meer over social media recruitment via LinkedIn.
  2. Facebook: Dit platform heeft aanzienlijk meer gebruikers dan LinkedIn en als organisatie heb je daarom toegang tot een grotere pool van potentiële kandidaten. Je kan als organisatie content delen op jouw bedrijfspagina en adverteren.
  3. Instagram: Instagram valt net als Facebook onder het Meta platform en is vooral populair onder de jongere doelgroepen. Instagram biedt, in vergelijking met Facebook, meer visuele contentmogelijkheden. Ook op Instagram kan je adverteren.
  4. Twitter: Geschikt voor real-time interactie. Je kan als organisatie vacatures delen, deelnemen aan relevante gesprekken en contact maken met potentiële kandidaten. Ook op Twitter is het mogelijk om te adverteren.
  5. TikTok: Recentelijk zijn organisaties ook begonnen met recruitment via TikTok. TikTok richt zich voornamelijk op de jongere doelgroepen. Met korte video’s is het mogelijk om bijvoorbeeld te laten zien hoe het werken binnen jouw organisatie eruitziet. Wederom biedt het platform advertentiemogelijkheden.

Naast bovengenoemde opties zijn er uiteraard meer social mediakanalen waarop het mogelijk is jouw recruitment marketing verder uit te bouwen. Echter zijn dit wel de vijf meest gebruikten. Wees je bewust dat een sterke recruitment marketing zich niet focust op alleen 1 kanaal, maar zichtbaar is via meerdere kanalen. Zo is het mogelijk om meerdere doelgroepen aan te spreken, verschillende soorten content te plaatsen en simpelweg meer zichtbaarheid te genereren.

 

Conclusie

Recruitment via social media is niet meer weg te denken uit jouw recruitment strategie. Het is belangrijk om zichtbaar te zijn op verschillende kanalen en hierop relevante content regelmatig te plaatsen. Met wervingsadvertenties is het bovendien mogelijk om een groter publiek te bereiken. Het type organisatie en het type functie bepaalt vaak sterk welke kanalen het meest effectief zijn voor jouw social media recruitment.

Wil jij graag vrijblijvend advies ontvangen over social media recruitment? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op

social media Social Media Recruitment Social Recruiting