Starters Gezocht? Alle mogelijkheden en voordelen op een rijtje
HomeBlogStarters Gezocht? Alle mogelijkheden en voordelen op een rijtje

Starters Gezocht? Alle mogelijkheden en voordelen op een rijtje

Door veel organisaties door het hele land worden starters gezocht. Het in dienst nemen van starters biedt jou namelijk veel voordelen ten opzichte van een wat meer ervaren kracht. Maar wat zijn deze voordelen dan precies? En op welke manier is het mogelijk om een starter aan te nemen? In deze blog nemen we je graag hierin mee.

 

Starters Gezocht: De Mogelijkheden

In deze blog beperken we ons tot de twee meest voorkomende type starters: een trainee en een (normale) starter. Laten we dieper ingaan op de fundamentele verschillen tussen deze twee groepen.

Een trainee is een nieuwkomer in een organisatie die deelneemt aan een specifiek trainingsprogramma. Dit programma is ontworpen om de vaardigheden van de trainee te ontwikkelen en hen voor te bereiden voor een functie binnen jouw bedrijf. Een traineeship kan een breed trainingsprogramma zijn om de trainee kennis te laten maken met verschillende aspecten binnen de organisatie, om zo een goed beeld te krijgen van wat hij of zij graag wil. Het kan ook een trainingsprogramma zijn om de trainee voor te bereiden op een specifieke functie binnen jouw bedrijf. Een traineeship heeft vaak een vastgestelde duur, vaak van 1 tot 3 jaar. Daarnaast krijgen trainees vaak mentorship van ervaren professionals binnen de organisatie wat gericht is op ondersteuning tijdens hun ontwikkeling.

Een (normale) starter is een afstudeerder zonder aanduiding als trainee. Ze gaan direct aan de slag in een reguliere functie binnen jouw organisatie. Een starter volgt geen gestructureerd trainingsprogramma met mentorship, in tegenstelling tot een trainee. Daarnaast heeft een starter minder flexibiliteit. Waar een trainee de mogelijkheid heeft om verschillende functies binnen jouw organisatie te verkennen, heeft een starter dat over het algemeen niet.

 

De Voordelen van Starters in dienst nemen

Nu je het precieze verschil tussen een starter en trainee weet, gaan we graag dieper in op de voordelen van het in dienst nemen van een starter. Het zijn er meer dan je denkt!

  1. Frisse ideeën en innovatie: Starters en trainees brengen vaak nieuwe perspectieven met zich mee. Doorgaans zijn ze op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelen, wat kan leiden tot nieuwe ideeën binnen jouw organisatie.
  2. Flexibiliteit: Jong talent heeft een groter aanpassingsvermogen dan meer ervaren medewerkers. Starters zijn bereid om nieuwe vaardigheden te leren en zich snel aan te passen aan veranderende omstandigheden.
  3. Energie: Starters en trainees brengen vaak veel enthousiasme met zich mee. Goed voor de werksfeer!
  4. Digitale vaardigheden: Starters zijn opgegroeid in het digitale tijdperk, waardoor ze over sterke digitale vaardigheden beschikken.
  5. Kostenbesparing: Starters en trainees hebben over het algemeen een lager salaris dan meer ervaren professionals. Het aannemen van starters kan daarom een kosteneffectieve manier zijn om jong talent aan te trekken.
  6. Diversiteit en inclusiviteit: Starters dragen bij aan de diversiteit binnen jouw organisatie

Veel voordelen dus, die jou als organisatie weer een stapje verder kunnen brengen!

Starters gezocht, maar wat nu?

Ben jij na het lezen van deze blog overtuigd van het feit dat starters en/of trainees jou als organisatie verder gaan helpen, en ben je benieuwd hoe je ze het beste aantrekt? Denk eens aan recruitment marketing of aan wervingscampagnes. Wij helpen natuurlijk graag mee. Je kan hier vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

 

Starters