Terug naar overzicht

Layout

Bij het maken van een cv is niet alleen de tekst van belang, ook de lay-out van je cv is belangrijk voor de indruk die je bij je potentiële werkgever achterlaat. Besteed hier daarom voldoende aandacht aan. 

Een overzichtelijk cv 
Een goed cv begint voor recruiters met een duidelijke lay-out. Is je cv onoverzichtelijk, slordig of rommelig, dan is de kans groot dat de recruiter niet eens de moeite neemt om je cv en bijbehorende sollicitatiebrief te lezen. Maak daarom een overzichtelijk cv. Lijn alles op dezelfde manier uit en gebruik in het gehele document dezelfde regelafstand. Gebruik kopjes en witregels om het leesgemak te vergroten en zorg dat het geheel rustig en professioneel oogt. Dit betekent ook dat je geen onnodige hoofdletters moet gebruiken en dat je het gebruik van kleuren tot een minimum dient te beperken. 

Lettertype 
Gebruik een zakelijk, goed leesbaar lettertype, zoals Arial, Calibri of Times New Roman. Kies een gangbare lettergrootte, niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Hanteer hierbij als uitgangspunt een minimale lettergrootte van 9 punten en een maximale lettergrootte van 12 punten. Gebruik nooit meer dan één lettertype, maar gebruik bijvoorbeeld vetgedrukte kopjes om bepaalde woorden meer op te laten vallen. 

Creatief cv maken 
Indien je naar een functie solliciteert waarbij creativiteit belangrijk is, kun je (enigszins) van bovenstaande regels afwijken. Probeer op een originele, creatieve manier jezelf te onderscheiden, maar zorg dat het geheel professioneel blijft. Vraag je af wat bij de bedrijfscultuur past. Hoe creatief dient je cv te zijn? Kies je alleen voor een opvallende opmaak, gebruik je een tijdlijn of maak je iets grafisch met Photoshop of InDesign?

 

Check hier al onze stages!