Terug naar overzicht

Online netwerken

Sociale media zijn anno 2018 belangrijke tools die je kunt inzetten rondom de zoektocht naar jouw stage. Hoe gebruik je sociale media? Hier onder lees je het ‘wie, wat en hoe’  van online netwerken.

De sociale etiquette 
Wees je ervan bewust dat alles wat jij op sociale media plaatst (echt alles) gelezen, gedeeld en opgeslagen kan worden. Ook als je iets plaatst en dit daarna weer verwijderd kan deze post nog ergens zichtbaar zijn.


Ben onderscheidend 
Een bekend gezegde uit de marketing wereld, being above average. Jij moet er voor zorgen dat je op valt tussen de vele studenten die een stage plaats zoeken via sociale media. Kijk naar wat andere studenten doen en doe dit dan juist niet of niet op dezelfde manier. Wees origineel en creatie, maar blijf bij jezelf.

Wees consistent 
In de meeste gevallen ben je via meerdere social media kanalen en andere platformen op zoek naar een stage of je eerste baan. Belangrijk is dat je op al deze kanalen één verhaal verteld. Verschillende verhalen kunnen voor verwarring zorgen en dat zorgt er op zijn tijd weer voor dat je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek.


Ken de kracht van ‘vrienden van vrienden’ 
Op je sociale netwerken heb je o.a. vrienden en volgers, maar deze vrienden en volgers hebben ook weer vrienden. Je hebt dus een indirecte band met deze ‘vrienden van vrienden’ en vaak ken je deze vaag. Wanneer jij via reacties op berichten, retweets of likes in contact komt met deze mensen, zul jij je netwerk vergroten. Je kunt ook jouw connecties vragen je te introduceren aan hun connecties. Een groot netwerk heeft een groot bereik en dat is wel handig als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een toffe stage of je eerste baan.


Zorg goed voor je netwerk 

Je zult niet iedereen binnen je netwerk even veel zien of spreken en daarom is het goed om je netwerk online goed te onderhouden. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld berichten van anderen (op verzoek) te delen, mensen nuttige kennis te geven en hen te feliciteren bij een mijlpaal.

 

 

Check hier al onze stages!