Terug naar overzicht

Twitter

Een bedrijf krijgt in de huidige economische tijden honderden reacties op zijn sollicitatie. Maar is er geen ander kanaal om een baan te zoeken? Lees in deze blog hoe jij via Twitter je kans op een baan vergroot. Het is namelijk niet verstandig zonder ‘voorspel’ de tweet : ‘Ik zoek een baan, wie kan me helpen?’ te verspreiden. Hoe moet het wel? In deze blog krijg je 6 tips waardoor de voorgaande oproep opgepakt kan worden en een groter bereik krijgt. Deze tips zijn bedoeld om een gunfactor te kweken, waardoor je oproep eerder opgevangen wordt. 

Tip 1: Het begin 
Het gezegde ‘Alle begin is moeilijk’ geldt al helemaal voor Twitter. Voordat je wilt beginnen moet je eerst een account aanmaken, een profielfoto plaatsen en dan hebben we het nog niet eens over je lege timeline! Mensen die naar aanleiding van deze blog denken te kunnen beginnen met twitteren en direct de tweet plaatsen: ‘’Please RT- Ik zoek een baan in de regio Den Bosch’’, kunnen wel eens van een koude kermis thuiskomen. Voordat mensen jouw berichten gaan verspreiden moet je eerst waarde hebben toegevoegd. 

Tip 2: Wissel af 
Wissel interessante tweets af met simpele tweets over het dagelijks leven. Als je een (sollicitatie)gesprek aangaat is er ook vaak een balans tussen de zogenaamde ‘small talk’ en de diepgaandere conversaties. Probeer dus niet alleen serieuze zaken te tweeten, maar er mag best een redelijk ‘ik-gehalte’ zijn. Je moet wel voor een goede balans zorgen. Wanneer je alleen nog maar tweets als ‘Hapje eten bij De lange Muur’ de wereld in stuurt, voeg je weinig waarde toe op Twitter. 

Tip 3: Ben constant 
Om niet vergeten te worden door je volgers zul je zo af en toe een bericht moeten posten. Het moet voor anderen waardevol zijn jou te volgen. Want wat heb je er aan iemand te volgen, die nauwelijks iets plaatst? Door op een regelmatige basis te tweeten zorg je ervoor dat je volgers je willen behouden en blijven volgen! 

Tip 4: Twitter actief: deel 
Om actief te kunnen worden genoemd op Twitter en dus waarde toe te voegen, moet je op een regelmatige basis tweets delen. Begin niet met 40 tweets op een dag, want dit zorgt voor desinteresse en dit zorgt er niet voor dat meer mensen je gaan volgen of waardevol vinden. Bouw rustig het aantal tweets op, onthoud wat mensen leuk vinden (door middel van retweets) en antwoord actief als mensen op jouw tweets reageren. 

Tip 5: Twitter actief: reageer 
Behalve dat je moet opletten wanneer mensen op jouw tweets reageren, kun je door op andere tweets te reageren ook waarde creëren. Twitter is een uitermate geschikt kanaal voor discussies, die op hun beurt weer waarde toevoegen. Probeer anderen te helpen met jouw gedachten over een bepaalde zaak en zorg er voor dat ze jou gaan waarderen. 

Tip 6: Twitter actief: help 
Help ook anderen als zij om een retweet vragen of op zoek zijn naar iets. Volgens het voor-wat-hoort-wat principe zullen mensen jouw berichten pas gaan retweeten als jij ook voor hun van waarde bent geweest. Ben dus slim en probeer juist díe mensen te helpen, waarvan je verwacht dat zij jou later nog een handje kunnen helpen. 

Conclusie 
Deze blog geeft een inleiding voor het kweken van een bepaalde gunfactor op Twitter. Dit doe je door waarde te creëren voor je volgers. Waarde creëer je door afwisseling, constante aanwezigheid, actief te delen, actief te reageren en ook door anderen te helpen. 
Wanneer je deze gunfactor bereikt hebt, zullen mensen eerder geneigd zijn jouw oproep voor een baan te retweeten, of sterker nog, je te helpen met je zoektocht naar jouw baan. 
 

 

Check hier al onze stages!