Terug naar overzicht

Een stage/baan vinden met Twitter

Tip 1: Maak wederzijds contact 
Een groot verschil met vacaturebanken, websites en dergelijken is dat er bij Twitter direct wederzijds contact plaatsvindt. Ook recruiters kijken tegenwoordig veel op Twitter naar geschikte kandidaten. Zo kunnen zij zien wat voor vlees ze in de kuip hebben als je zonder je nette pak aan het bureau van je werkgever zit. Aangezien de uiteindelijke keuze voor een kandidaat wordt genomen op basis van persoonlijkheid, is het belangrijk goed na te denken over de zaken die jij op internet plaatst. Wees dus bewust van de mogelijkheden die Twitter biedt en ga op zoek naar direct contact met personen die functies hebben waarmee zij jou aan een baan kunnen helpen. 

Tip 2: Laat je persoonlijkheid zien 
Er zijn tal van onderzoeken die aantonen dat ‘erbij passen’ het belangrijkste onderscheid maakt tussen diegene die wél en niet worden aangenomen. Je kunt wel aan alle eisen voldoen, maar als je niet binnen de zogenaamde bedrijfscultuur past zal een bedrijf je niet snel aannemen. Je zult dus Twitter kunnen gebruiken om te laten zien wie jíj bent. Een Twitter account kan jouw persoonlijkheid laten zien, net als je unieke eigenschappen. Zorg dat je een treffend profiel hebt op Twitter. Dit doe je door relevante trefwoorden op te nemen of door te verwijzen naar je LinkedIn profiel. Probeer ook om op Twitter én op LinkedIn dezelfde foto te plaatsen, omdat dit je herkenbaarheid vergroot. Doordat je via Twitter laat zien wie jij bent, geef je een recruiter de kans te zien dat jij bij zijn/haar bedrijf past. 

Tip 3: Weet waar de kracht zit 
Zoek op Twitter actief naar recruiters en bedrijfspagina’s en volg hen. Zij krijgen hier een melding van en wie weet zullen ze jouw profiel hierna ook bekijken. Plaats interessante vacatures die voorbijkomen in je favorieten, zodat recruiters weten waar je naar zoekt. Ook kun je zo alle vacatures een keer in de week nauwkeurig nalopen. 
Durf zelf ook tweets te plaatsen met de boodschap dat je op zoek bent naar werk en vooral naar welk werk. Dit wordt niet als een zwakte gezien en het helpt je opvallen bij recruiters door het gebruik van de juiste hashtags. Door bijvoorbeeld de hashtag #zoektwerk te plaatsen, welke natuurlijk bekend is bij recruiters, kom je in hun blikveld terecht. 

Tip 4: Zie Twitter niet als een medium voor een sollicitatie 
Sonja Loth, directeur van Social Inc, stelt dat een werkzoekende Twitter veel meer ziet als een manier om in contact te komen met een bedrijf, dan als het nieuwe middel om te solliciteren. “Je kan vragen die je hebt stellen via Twitter of je kunt een bedrijf volgen om te kijken of wat uitdragen aansluit bij wat jij zoekt in een bedrijf. Door het bedrijf te volgen en af en toe interessante dingen te retweeten, kun je jezelf ook prima in de kijker spelen.” Twitter is dus niet bedoeld om te solliciteren, maar wat kun je dan concreet nog meer doen om jouw gewenste baan te vinden? Je kunt je door Twitter bijvoorbeeld profileren als expert op een bepaald gebied. Het is een prima manier om een netwerk op te bouwen. Ga op een onderwerp zitten en Twitter relevante informatie. Door goede informatie te tweeten en te reageren op anderen, krijg je vanzelf een netwerk. 

Conclusie 
Concluderend kan gesteld worden dat er op Twitter een grote vijver aanwezig is, waar nog maar weinig visjes in zwemmen. Het is aan te raden je in deze vijver te gaan mengen, want er zijn veel voorbeelden van mensen die via een simpele tweet een baan vonden. 
Je doel is dus om de juiste personen, meestal recruiters, te bereiken. Zorg er voor dat je met hen in contact komt en zorg dat zij zien wie jíj bent. Probeer jezelf bovendien te profileren als iemand met veel (vak)kennis. Wanneer jij je aan deze adviezen houdt, zal je Twitter optimaal kunnen gebruiken bij jouw zoektocht naar een baan. 

 

Check hier al onze stages!