Terug naar overzicht

We zijn live!

Welkom bij Student Factor! Wij zijn de gloednieuwe en uiterst enthousiaste partner in je zoektocht naar een stage! Het vinden van een stage die helemaal bij jou past is een moeilijke opgave. De werkzaamheden moeten interessant en leerzaam zijn, je moet je op je plek gaan voelen binnen de bedrijfscultuur van je stagebedrijf en dan moet de stage ook nog eens goedgekeurd worden door je onderwijsinstelling. Student Factor is in het leven geroepen om je hiermee te helpen. Hoe? Dat lees je in dit blog!

Ons Doel

De kloof tussen je studententijd en het bedrijfsleven verkleinen, dat is onze missie! Wij geloven dat een succesvolle stageperiode hier het perfecte middel voor is. Tijdens een stageperiode leer je als student namelijk al wat je wel of vooral niet zoekt in een (eerste) baan én leer je werkgevers kennen (en zij jou natuurlijk). Zo is jouw stage de ideale voorbereiding om de arbeidsmarkt te betreden. Daarom mag er best wat meer aandacht besteed worden aan de match tussen het profiel en de wensen van een student en de aangeboden stages. Student Factor heeft niet alleen oog voor de werkzaamheden en opdrachten binnen een stagevacature , maar besteedt ook aandacht aan de bedrijfscultuur en de persoonlijkheid van de student en begeleider. Dat vindt Student Factor belangrijk!

Onze Werkwijze

Wij verzamelen de gaafste stages voor jou via onze samenwerkingen met de leukste bedrijven. Wij zorgen dat we deze stages door en door kennen. Zo weten we wat je gaat doen, welke leermomenten je tijdens de stage tegen zal komen en of jouw persoonlijkheid goed bij het team en de bedrijfscultuur zal passen. Zo vinden we samen de stage die bij jou past, waardoor jij en je stagebedrijf het beste uit de stage kunnen halen.

Nadat wij je sollicitatie ontvangen hebben, kijken we of er een goede match is tussen jouw profiel en de stage. Hierbij letten we natuurlijk op je opleiding en de kennis die voor de stage vereist is, maar besteden we ook aandacht aan het soort stage en bedrijf waar jij naar op zoek bent. Zien we genoeg overeenkomsten, dan zullen we een (skype) afspraak met je maken. In een half uurtje praten we jou helemaal bij over de stage en leren we elkaar kennen. Mocht dit gesprek van beide kanten positief bevallen, dan leggen wij jouw profiel voor aan de begeleider van de stage.

De laatste stap in ons sollicitatieproces is een gesprek op locatie bij het stagebedrijf. Je gaat dan een persoonlijk gesprek aan met de begeleider van de stage met wie je als toekomstige stagiaire natuurlijk veel zou samenwerken. Het is dus belangrijk dat er een goede klik tussen jullie is! Gedurende dit gesprek ga je nog dieper in op de stage en kom je erachter hoe de afdeling eruit ziet. Als ook dit gesprek succesvol is, heb jij je stage gevonden!

 

Dus, tof dat je hier bent! Wie weet kunnen we ook jou bijstaan in je zoektocht naar een stage!

 

Check hier al onze stages!